Baklavanın Yapılış Serüveni

Konya ve Harran Ovalarında yetişen buğdaylardan elde edilen özel baklavalık unla baklavanın hamuru yoğrulur.
İyi bir baklava hamuru, özel olarak güneşte kurutulmuş buğday nişastasıyla, Afyon’un cilalanmış mermerlerinin üzerinde, 20 yıl bekletilerek kurutulmuş özel oklavalarla açılır.
Gaziantep’in Barak yöresinden tam olgunlaşmadan toplanan rehalı kokusu, yemyeşil rengi olan Gaziantep fıstığı kullanılarak baklava hazırlanır.
Şanlıurfa yaylalarının otlarıyla beslenen koyunların sütünden elde edilen saf sade yağı kullanılarak yapılır baklava.
Ülkemin nimetleri bir araya gelerek oluşur baklava.
Özel bir taş fırında, meşe ağacının odunuyla yavaş yavaş pişer baklava.
Orta Anadolunun kıraç bölgelerinde yetişen birinci kalite şeker pancarından üretilen şeker ile yapılır şerbeti.
Sonra da ! Damağımızda eşsiz bir tat bırakır ardından.